LOCATIES:
Vijfhuizen
Ecoweg 20, 2141 EL
Middenmeer
Koggenrandweg 1, 1775 RG
18/03/2022
Onze grond is breed toepasbaar. Zoals in het zeer vogelrijke gebied Schaalsmeerpolder in Oostknollendam. Om dit gebied in het Wormer- en Jisperveld in Noord-Holland nóg aantrekkelijker te maken voor weidevogels, levert Groen & Grond Combinatie in fases circa 3.500 m3 klasse AW aanvulgrond en klei aan.
Schaalsmeerdijk is een project van Watermaten BV in opdracht van Natuurmonumenten. Het Wormer- en Jisperveld is het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa. Het bestaat uit honderden weilandjes omgeven door ruisende rietkragen en smalle slootjes.
LOCATIES:
Vijfhuizen
Ecoweg 20, 2141 EL
Middenmeer
Koggenrandweg 1, 1775 RG
Onze tuingrond wordt zorgvuldig samengesteld uit 100% natuurlijke materialen die vrijkomen in Noord-Holland. Er wordt geen (kunst)mest of chemische stoffen toegevoegd. Teelaarde geeft langdurig voeding af aan de bodem. Hierdoor is onze tuingrond geschikt voor de aanleg van gazons, sierplantsoenen en speel- en ligweiden, maar ook voor het planten van bomen in open grond.
Onze tuingrond maken we uitsluitend van schone grondstoffen. Hierdoor heeft het product een hoge kwaliteit. Het zit vol organische stof, mineralen en natuurlijke schimmels voor een optimaal bodemleven. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om tuingrond volgens nauwkeurige specificaties te maken. Uiteraard kunnen we ook tuingrond samenstellen die voldoet aan uw eigen specifieke wensen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een speciale samenstelling voor schrale grasvelden.
Onze tuingrond voldoet aan het besluit bodemkwaliteit klasse AW, conform de standaard RAW bepalingen en wordt geleverd met NL-BSB productcerificaat BRL-9335-4.
Tuingrond is verkrijgbaar op onze locaties De Liede in Vijfhuizen, Wieringermeer in Middenmeer en Zeeasterweg in Lelystad.
Bekijk het productblad.
Compost is dé natuurlijke voeding voor elke bodem. Het verbetert het bodemleven en stimuleert de plantengroei. Hierdoor is het product uitstekend geschikt voor tuinen, plantsoenen, (recreatie)parken, kwekerijen, sportvelden en bermen. Met onze compost wordt de grond vruchtbaarder, verbetert de structuur van de bodem en worden vocht en voedingsstoffen beter vastgehouden.
Onze groencompost wordt gemaakt van 100% natuurlijke producten, zonder toevoeging van (kunst)mest of chemische stoffen. Het is vrij van verontreinigingen en direct vrij toepasbaar. Dit maakt het geschikt voor het verrijken van bodems in plantvakken, plantsoenen, en akkers in de land- en tuinbouw. Tijdens het composteringsproces hanteren we strenge kwaliteitseisen. Vanaf de binnenkomst van het organisch afval, de opslag, het composteerproces tot ons uiteindelijke product van hoge kwaliteit.
Groencompost is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen en Wieringermeer in Middenmeer.
Aanvulgrond is geschikt voor het ophogen of aanvullen van terreinen, parken, nieuwbouwwijken en tuinen. Het is relatief goedkope grond die goed waterdoorlatend is. Het is altijd gezeefd, dus vrij van puin, boomstronken en wortels.
Onze aanvulgrond voldoet aan de chemische samenstellingseisen van het Besluit Bodemkwaliteit. Het is vrij van chemische stoffen (klasse AW) en is voorzien van een analyserapport conform de BRL9335. Aan dit type grond zijn geen extra voedingsstoffen voor de bodem toegevoegd.
Aanvulgrond is verkrijgbaar op onze locaties De Liede in Vijfhuizen, Wieringermeer in Middenmeer en Zeeasterweg in Lelystad.
Bomenzand is een voedingsrijke bodem voor het planten van bomen in bestrating en het aanplanten van hagen en gazons. Daarnaast is het een stabiele ondergrond bij licht belaste verhardingen zoals voetgangersgebieden, licht belaste parkeerplaatsen en fietspaden. De speciale eigenschappen van het bomenzand stimuleren de groei van de wortels en zorgen voor een goede drainage en doorluchting.
Ons product is een mengsel van schoon, eentoppig zand en groencompost en is gemaakt van 100% natuurproducten. De open structuur geeft de bomen de ruimte om te kunnen groeien en het vermindert de kans op schade aan het straatwerk door zettingen. De uitgebalanceerde samenstelling zorgt voor een goede vochthuishouding en voldoende voedingsstoffen.
Onze bomengrond voldoet aan het Besluit Bodemkwaliteit, klasse AW, conform de standaard RAW bepalingen en wordt geleverd met NL-BSB productcertificaat BRL-9335-4.
Bomenzand is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen.
Bekijk het productblad.
Bomengrond is bij uitstek geschikt voor het aanplanten van bomen en sierplanten in open grond, zoals een plantsoenstrook, park of berm. Het is een rijke tuingrond die zorgt voor een goede voedingsbodem en bovendien de groei stimuleert en de grond in balans brengt.
Ons product is gemaakt van 100% natuurproducten. De bomengrond levert uw bomen of planten langdurig voeding en is water regulerend. Het zorgt voor een diversiteit aan voeding en een schimmelrijk bodemleven om zo de groeiplaatsen van uw bomen en planten te verbeteren.
Onze bomengrond voldoet aan het Uitvoeringsbesluit Meststoffenweg, Besluit Bodemkwaliteit, klasse AW, conform de standaard RAW bepalingen en wordt geleverd met NL-BSB productcertificaat BRL-9335-4.
Bomengrond is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen.
Bekijk het productblad.
Bomengranulaat is speciaal ontworpen voor het creëren van groeiplaatsen in belaste gebieden met intensief bodemgebruik. Het wordt gebruikt onder verhardingen, waarbij het niet alleen het bodemleven bevordert, maar het draagt ook bij aan een optimale groei van planten en bomen.
Dankzij de unieke eigenschappen van ons bomengranulaat worden optimale omstandigheden gecreëerd voor de opname van zuurstof en voedingsstoffen, evenals voor het wortelen van de flora. Het product onderscheidt zich door zijn hoog vochtregulerend vermogen, waardoor het bijdraagt aan een klimaatbestendige leefomgeving.
Bomengranulaat is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen.
Bekijk het productblad.
Onder organisch afval verstaan we reststromen zoals uien, aardappelen, kool, paprika’s, tomaten, bloembollen en andere groente-, bollen- en fruitresten wat afkomstig is uit de agrarische sector of bedrijfsmatig GFT-afval. Dit wordt verwerkt in onze GFT-compostering.
Organisch afval mag maximaal voor 5% aanhangend zand of grond bevatten. Restanten van anorganisch materiaal mogen niet aanwezig zijn. Bovendien mag het organisch afval mag geen restanten bevatten van stoffen zoals asbesthoudend (of verdacht en/ of gelijkend materiaal), gevaarlijk afval (KCA / KGA) of planten met besmettelijke ziekten of virussen. Wanneer de organische stroom tussen 5% en 10% aanhangend zand of grond bevat, accepteren wij deze afvalstroom onder “vervuild organisch afval”.
Op locatie accepteren wij uw partij na visuele inspectie door onze collega’s.
Onder stammen verstaan wij houtachtig afval dat vrijkomt bij onderhoud aan groen met een diameter van ten minste 30 cm. Wij verkleinen uw boomstammen tot houtsnippers die kunnen dienen als brandstof voor de bio-energiecentrale of als biofilter tegen geuroverlast óf als toeslagmateriaal voor bodemverbeteraars of grondproducten.
U kunt ons helpen bij het recyclingproces. Lever uw boomstammen in met een lengte van maximaal 1,5 m. Zorg ervoor dat er geen aanhangende grond en rot hout bij zit, of restanten van stoffen zoals steenwol, papier, karton, touw, steen, glas, folie, plastic, tempex, dierlijke meststoffen, (behandeld) hout, metalen of asbest. Bij inname beoordelen onze collega’s de boomstammen op bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor de verwerking tot nieuwe producten.
Stopzand is een zandsoort dat geschikt is voor veel doeleinden en heeft goede verdichtingseigenschappen. Daarom wordt het vaak gebruikt onder allerlei soorten bestrating of onder funderingen van objecten.
Met stopzand kunnen hoge verdichtingen worden gehaald. Hierdoor heeft het een groot dragend vermogen en is het geschikt als fundatielaag. Het is waterdoorlatend en vrij van verontreinigingen zoals steentjes, waardoor goed uit te vlakken is. Vanzelfsprekend is ons stopzand getoetst aan de RAW-eisen.
Stopzand is zowel op onze locatie De Liede in Vijfhuizen verkrijgbaar als op onze locatie Wieringermeer in Middenmeer.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc non nunc dictum leo vestibulum pretium. Mauris ex nisi, sollicitudin nec velit vitae, viverra eleifend mi. Sed ut dictum libero, eget fermentum nisl. Donec lacinia sem quis augue volutpat condimentum. Nulla fermentum pellentesque libero, ac maximus orci lacinia ac. Donec malesuada nulla mauris, quis varius ligula gravida non. Sed at varius lorem. Phasellus id lorem odio.
Tuingrind is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen.
RiWi bomengranulaat is dé oplossing voor bomen in zwaarbelaste gebieden zoals parkeerplaatsen en wegen. De speciale samenstelling garandeert een goede groei van de boomwortels ondanks de verharding. Zuurstofgebrek, verzakkingen en groeiproblemen zijn verleden tijd.
Ons boomsubstraat bevat onder meer lavastenen. Het is direct beplantbaar en creëert een optimale groeisituatie voor boomwortels als het gaat om lucht, ruimte en voedingsstoffen. Het boomsubstraat heeft een hoog wateropnemend vermogen en blijft bovendien voldoende draagkracht garanderen.
Ons RiWi bomengranulaat voldoet aan de volgende normen:
RiWi bomengranulaat is alleen verkrijgbaar op onze locatie De Liede in Vijfhuizen.
Partijen grond van meer dan 100 ton moeten vooraf worden aangeleverd met de benodigde analyses en/of bodemonderzoeken bij onze afdeling Acceptatie. Eventueel is het ook mogelijk om grond zonder bodemonderzoek aan te leveren. Dit onderzoek wordt dan, tegen meerkosten, door een van onze collega’s uitgevoerd.
Onder grond verstaan we stromen die bestaan uit zand, klei of veen. Of een mengsel van deze stromen. Om de grond te kunnen hergebruiken, mag het niet vervuild zijn met stoffen zoals hout, plastic, papier, glas, asbest of gevaarlijk afval.
Partijen grond tot 100 ton (mits onverdacht) kunnen zonder analyses worden aangeleverd. De kleine partijen grond worden gekwalificeerd en per categorie samengevoegd. De grond wordt vervolgens uitgekeurd middels een AP04 onderzoek. De gekeurde partijen worden onder BRL 9335 certificaat geleverd.
Onder grond verstaan we stromen die bestaan uit zand, grond, klei of veen. Of een mengsel van deze stromen. Om de grond te kunnen hergebruiken, mag het niet vervuild zijn met stoffen zoals hout, plastic, papier, glas, asbest of gevaarlijk afval.
Acceptatievoorwaarden met verklaring Acceptatievoorwaarden zonder verklaring
RKG-slib en veegvuil hebben een wisselende samenstelling. U kunt al deze stromen bij ons aanbieden. Afhankelijk van de kwaliteit scheiden of reinigen wij de verschillende stromen zodat de deelstromen opnieuw toegepast kunnen worden.
Bij het reinigen en onderhouden van riolen, kolken, gemalen, wegen en straten komen allerlei soorten afval vrij. De stromen bestaan grotendeels uit slib, zand, bladafval, plastics en blikjes. RKG-slib en veegvuil zijn soms ook verontreinigd met olieresten, PAK’s en (zware) metalen zoals zink en lood. Afvalzorg kan uw stromen scheiden en reinigen zodat onder andere het zand en de metalen opnieuw gebruikt kunnen worden. Hiermee besparen we op de inzet van primaire grondstoffen.
RKG-slib en veegvuil hebben een wisselende samenstelling. U kunt al deze stromen bij ons aanbieden. Afhankelijk van de kwaliteit scheiden of reinigen wij de verschillende stromen zodat de deelstromen opnieuw toegepast kunnen worden.
Bij het reinigen en onderhouden van riolen, kolken, gemalen, wegen en straten komen allerlei soorten afval vrij. De stromen bestaan grotendeels uit slib, zand, bladafval, plastics en blikjes. RKG-slib en veegvuil zijn soms ook verontreinigd met olieresten, PAK’s en (zware) metalen zoals zink en lood. Afvalzorg kan uw stromen scheiden en reinigen zodat onder andere het zand en de metalen opnieuw gebruikt kunnen worden. Hiermee besparen we op de inzet van primaire grondstoffen.
Als bedrijf bent u wettelijk verplicht om voor iedere afvalstroom die u brengt op één van onze locaties een afvalstroomnummer te hebben. Deze kunt u bij ons aanvragen. Kunt u het onderstaande formulier voor ons invullen? Onze acceptatieafdeling neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Onder takken en snoeihout verstaan wij organisch afval dat vrijkomt bij onderhouds- en snoeiwerkzaamheden van openbaar en particulier groen. Takken, snoeihout, stobben en stronken met een diameter van maximaal 30 cm verwerken wij op een duurzame manier tot een nieuw product.
Om de kwaliteit van ons composteerproces te waarborgen, mag uw afval slechts in beperkte maken restanten bevatten van organisch materiaal, anders dan takken of snoeihout (max. 2%) en van dennen, sparren, coniferen, buxus (max. 2%)
De acceptatie van de takken en het snoeihout vindt plaats door visuele inspectie of door meting door onze medewerker op de locatie. Bij twijfel beslist de acceptant of de aangeboden bestanddelen schadelijk kunnen zijn voor het composteringsproces en/of het eindproduct.
Slootvuil bestaat uit afval van waterplanten, rietpollen en oevers dat vrijkomt bij het onderhoud aan waterkant en oppervlaktewater. We verwerken dit plantaardige afval tot bodemverbeteraars.
Om de kwaliteit van onze producten te waarborgen, mag uw slootvuil slechts in beperkte mate restanten bevatten van andere soorten organisch materiaal (max. 10%) en van plastic, hout, stenen, papier en ijzer (max. 1%). Onze medewerkers beoordelen uw slootafval bij de inname op bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor de verwerking tot nieuwe producten.
Bermgras is maaisel dat vrijkomt bij maai- en onderhoudswerkzaamheden langs wegen en taluds. Wij verwerken dit tot compost voor de land- en tuinbouw.
De compostering van bermgras gebeurt onder strenge kwaliteitsbewaking. Het is dan ook van belang dat u uw bermgras “schoon” aanlevert. Hoogstens 2% van de reststroom mag bestaan uit andere stoffen dan gras, zoals organisch materiaal, plastic, hout, stenen, ijzer en papier. Onze medewerkers beoordelen uw bermgras bij de inname op bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor de compostering en het eindproduct.
Onder bladafval verstaan we afgevallen bladeren die vrijkomen bij het onderhoud aan openbare en particuliere tuinen en groenvoorzieningen. Dit bladafval verwerken wij tot compost voor de land- en tuinbouw.
De compostering van bladeren van bomen en struiken voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Uw bladafval mag dan ook geen restanten bevatten van stoffen zoals steenwol, papier, karton, touw, steen, glas, folie, plastic, tempex, dierlijke meststoffen, (behandeld) hout, metalen, asbest en gevaarlijk afval. Veegvuil dat veel blad bevat, valt niet onder bladafval. Dit vanwege het risico op de aanwezigheid van zware metalen, PAK en olie. Onze medewerkers beoordelen uw bladafval bij de inname op bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor de compostering en het eindproduct.
Onder tuinvuil verstaan wij takken, struiken, schoon riet, gras, graszoden die vrijkomen bij onderhouds- en snoeiwerkzaamheden van tuinen, plantsoenen of perken. Maar ook boomstammen met een maximale diameter van 30 centimeter kunt u bij ons aanleveren als tuinvuil.
Maximaal 5 % van het tuinvuil mag bestaan uit aanhangende grond (max. klasse Industrie) en restanten organisch afval.
De acceptatie van tuinvuil vindt plaats na een visuele inspectie door onze collega op locatie. Op deze manier kunnen wij behoordelen of de aangeboden bestanddelen schadelijke kunnen zijn voor het composteringsproces en/of het eindproduct.
Op onze locaties in de Randstad recyclen we stobben en stronken tot hoogwaardige nieuwe producten zoals bodemverbeteraars en grondproducten.
U kunt stobben en stronken van minimaal 20 cm aanleveren op onze locaties. Het is voor u financieel gunstiger om deze stobben en stronken apart aan te leveren van het gemengd groenafval. Groen & Grond Combinatie recyclet de stobben en stronken tot houtsnippers die kunnen worden gebruikt in de bio-energiecentrale. Bij aankomst op onze locatie accepteren wij uw partij na visuele inspectie door onze collega’s.